Vi har lämnat storstaden och påbörjat ett liv på Gotland

Då har vi flyttat till Gotland på riktigt. Just nu känns det som att vi är här på semester då vi fortfarande bor i vårt sommarhus i väntan på de sista veckornas renovering av vårt nya hus. Men vi är här och vi är igång i skolor och på jobb.

Hur kom det sig att vi lämnade storstaden och flyttade till Gotland? Det finns många anledningar men en var att om vi inte gör det nu så kommer det ju aldrig hända. En annan var att min man är från Gotland och länge har haft en önskan att bo här. Jag har alltid sagt att jag inte vill bo i en storstad så det kändes rätt att prova samt att vi båda gillar att vara aktiva utomhus och cykelvägarna här är lite härligare än de runt Stockholm. Men en av de viktigaste orsakerna var “tid”. Vi spenderade alldeles för mycket tid på väg till och från jobbet när vi bodde utanför Stockholm. Det var mer logistik och planering än “liv”. Nu har vi när vi flyttar in ca 5-10 min till jobbet, barnen kan gå till skolorna och vi har Visby några hundra meter bort som erbjuder god mat, bio, museum och annat som kommer kännas lyxigt att ha runt knuten. Vi ville heller aldrig riktigt åka hem när vi var här på lov och helger. Så varför inte vända på det. Bo där man inte vill åka hem och besöka staden istället.

Det var också “nu eller aldrig”. Vi har 3 barn som är i olika åldrar och egentligen passade det bara för en av dem att flytta och det var vår lilla kille som precis börjat på 6-års. Vår äldsta som går på gymnasiet hade precis kommit in i gemenskapen i sin nya skola när vi valde att flytta och vår mellersta kille går i 8:an och ville så klart inte avbryta sina studier i den skolan.

Men de har sen vi köpte huset i somras accepterat att vi ska flytta och har både gjort skolbesök och varit involverade i planeringen av deras nya rum och idag var det deras första skoldag i deras respektive skola.

Visby nu på vintern är inte så vit men bjuder på lugn och folktomma gator.

Men vad jobbar du med? Ja det är faktiskt frågan som vi har fått flest gånger. Hur ska vi kunna jobba på Gotland. En ö mitt i Östersjön? Som jag skrev innan så var det nu eller aldrig läge så vi körde helt enkelt bara på utan att det där med jobb var löst. Ingen av oss hade jobb på Gotland.  Men det var också en av anledningarna till att vi valde att bo i Visby. Så att vi kunde pendla några dagar i veckan och jobba hemifrån resterande om det behövdes. Men sen löste sig allt mirakulöst och jag har har nu kvar mitt gamla jobb samtidigt som jag jobbar på det nya. Så jag sitter i fantastiska lokaler i hamnen i Visby. Det dök också upp många fler jobbmöjligheter efter det att vi köpte huset vilket jag inte riktigt hade trott. Min man kör eget och har flera projekt på gång.

Hur valde ni vart på Gotland ni ville bo? Oj vad vi har kikat på hus de senaste åren. Fantastiska små hus innanför murarna, större hus utanför murarna, härliga gårdar utanför Visby och villor på Högklint. Vi har budat och förlorat, budat och vunnit där besiktningen sedan visade att det var för mycket problem för att slutföra köpet så att vi valde att hoppa av. Men i somras när vi kände att vi aldrig kommer att hitta drömhuset så tog vi beslutet att närheten till Visby ändå var viktigast. Att alla barn oavsett ålder skulle ha nära till skola, kompisar, aktiviteter osv. Att vi skulle slippa skjutsa varje dag för att vi bodde på landet eller utanför stan. Vi valde också bort innerstaden då vi ville ha tomt och trädgård till framförallt den lilla killen som gillar att vara utomhus. Så då slog vi till på ett hus vi  såg potential i att förändra och som dessutom hade en häftig lada på tomten som vi såg/ser stor potential med.

Rasmus har efter första dagen i skolan 3 nya kompisar och dessutom har han hittat en kattkompis vid vårt nya hus.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...