Vårt vårgårdahus husbygge – en sammanfattning

December 2012 tittade vi på en tomt i säkert 2 m djupsnö. Dagen efter bestämde vi oss för att köpa tomten. Januari 2013 kontaktades mäklare för att sälja vårt befintliga hus och vi började leta husleverantör till vårt husbygge. Hem och villamässan besöktes och av flera hussäljare som jag träffade där var det bara en som återkom ordentligt. Sorgligt dåligt med tanke på att jag var en potentiell kund med en tomt.  Till slut hade vi 4 kandidater att gå vidare med. Det var Rörvikshus, Trivselhus, Skidstahus och Vårgårdahus. Rörvikshus hade byggt ett liknande hus (Hannahs Dreamlife) tidigare. Efter många möten och långa excellistor hade vi kommit ned till 2 st. Det var Skidstahus och Vårgårdahus. Då hade vi exakt samma ritning med alla 4 , vi hade lagt till det som var standard hos ex Trivselhus, sett till att precis allt skulle jämföras på lika villkor vad det gällde tjocklek vägg, isolering, osv. Det skiljde väldigt, väldigt mycket pengar mellan den dyraste och Vårgårdahus. Vi kunde inte hitta någon annan förklaring än att det var varumärket som gjorde den dyraste offerten så pass dyr i jämförelse.

sprängning tomt

Rörgravssprängning för Vatten och Avlopp

 

Vi började nu granska ekonomi, referenser, byggare som skulle utföra jobbet osv. Till slut avgjorde enbart priset. Vi valde Vårgårdahus men fick bra känsla för både Skidstahus och Trivselhus. Det stod i slutet mellan Skidstahus och Vårgårdahus.

Att bygga ett hus kräver väldigt mycket engagemang och intresse om man nu inte är totalt ointresserad och låter någon annan fatta alla beslut. Med facit i hand har vi haft en bra resa. Visst har det uppstått saker, krånglat med leveranser osv men Vårgårdahus har varit toppen genom hela vår resa och tagit på sig ansvaret och åtgärdat det som blivit fel. Det är mänskligt att fela men det är hur man hanterar fel och misstag som gör ett företag framgångsrikt eller inte. Man kan lära sig av misstag! Idag står vi i ett hus i absolut toppskick. Finishen på bygget är fantastiskt och jag kan bara konstatera att ska man ta in proffs så är det i slutet. Vill man spara pengar och göra mycket själv så skulle jag hellre lägga det på underarbetet eller grovarbetet än att förstöra ytan på slutet. Vi skulle aldrig få till det här resultatet själva hur mycket vi än försökte. Taket och väggarna är släta som barnrumpor och alla lister är fantastiskt fint målade och monterade. Vi är med andra ord väldigt nöjda. Det är Rejäl Bygg som varit våra byggare och de i sin tur har anlitat riktigt duktiga killar (ja inte en enda tjej har byggt på huset konstigt nog).

Screen Shot 2013-11-15 at 8.28.13 PM

 

Våra tidiga husritningar

Det som jag tycker är synd är att många av husföretagen inte förstår vikten av att kommunicera deras produkt rätt i alla led. Jag jobbar dagligen med marknadsföring och blir på riktigt ledsen när jag inser att de förlorar miljonaffärer på grund av en dålig säljare. Det ska inte behöva hända. Det ska heller inte brista i att man inte förstår vad det är företaget kan leverera. Att man kan välja sitt eget hus och att man inte måste välja just den husleverantören som har den husmodellen i sin katalog. Att de heller inte lyfter fram sina viktigaste säljargument i de kanaler de kommunicerar gentemot kund är också beklagligt. Säljargumenten är olika beroende på vart du kommer i kontakt med företaget (internet/ katalogen / säljare osv).  Det finns utrymmen att lyckas här. Jag önskar nästan att jag blir uppringd av ett av dessa husföretag så lovar jag att dra ihop mina allra bästa kollegor och göra deras framtid så mycket bättre och kundvänligare. Att de kommer sälja fler hus – det kan jag lova!

Pizza kök huset missfixtrix

 

Pizzakväll i huset när nycklarna blev våra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


1 thought on “Vårt vårgårdahus husbygge – en sammanfattning”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *