Vårt nya kök stylat och fotat i Tidningen Lantliv

I höstas kom stylist Helene Holmstedt och fotograf Hans Bjurling hem till vårt nyrenoverade hus i Visby och fotograferade det under några dagar. Köket är från Wisbykök  och är platsbyggt. Bänkskivor och väggar har smyckats med kalksten från Slite Stenfabrik.  En fantastisk vacker sten som dock är lite känslig mot syror så citron och lime gör sig bäst på en bänkskiva. Det som återstår i köket är att vi tänkte byta ut det lilla och stora fönstret mot ett stort. Det lilla fönstret är ett arv från tidigare kök som hade överskåp längs hela väggen.  Vi har även gjort öppningen mot vardagsrummet större vilket skapade en öppnare känsla.

Fotograf: Hans Bjurling – Stylist: Helene Holmstedt 

Vi valde att bygga in kyl och frys för att få en snygg vägg och gömma alla vitvaror. På vänster sida är väggen mot trappan och där har vi byggt in en hylla samt har industriglas mot trappan. Även golvet är från Slite Sten och är också det Kalksten.

En vinhylla måste man alltid ha i ett kök. Vi valde att bygga in denna mot ytterväggen och under har vi belysning och plats för espressomaskin och köksredskap.

Vi valde inte mässing i köket vilket annars är oerhört trendigt just nu. Istället har vi gått all-in på koppar. Denna fantastiska ho och kran är från Tapwell.  Vi har valt samma kopparkänsla i badrummet på nedre plan.

Kökets hjärta är spisen och här valde vi en riktig pjäs. En vacker gasspis från Smeg och den fantastiska fläkten från Fjäråskupan. Bakom ser ni den mäktiga kalkstensväggen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...