Välja kakel till vårt New Englandhus

Det är verkligen inte lätt att välja kakel och det finns så oändligt mycket fint. Vi ska hitta något som passar in i huset men som vi också kan leva med en längre tid. Alltså något tidlöst som vi gillar båda två. Vi har som tur är rätt så lika smak så det går alltid att hitta något som vi båda tycker om. Jag gillade dock ett waikki som var ett nyinkommet klinker för golv som min man inte gillade. Det hade jag kunnat tänkt mig som golv i det nedre badrummet men nu blir det något enfärgat istället. Vi älskade dock båda Yorkshire Blanco som är ett vitt kakel med lite liv i som kommer passa perfekt till det nedre badrummet. Där vill vi ha en lantlig / industriell känsla medan vi uppe kommer gå för “Hotellyxkänsla”.

Waikkiki kakel klinkerWaikki mönstrat klinker med rå betongkänsla från KakelspecialistenIndustriellt blogg vasabladet.fiTypiskt industriellt badrum från Bloggen VasabladetINdustriellt badrumsdrömmar

Ett till härligt badrum med industriell känsla. Det är framförallt läggningen omlott som ger denna känsla gentemot om man sätter kaklet i rad. Bild från den bästa bloggen gällande badrum:  Badrumsdrömmar. yorkshire kakel Yorkshire kaklet som vi ska ha i badrummet men dock ej satt som ovan utan omlott. Kaklet har lite liv i sig och kommer bli fint i vårt nedre badrum. Plattan med dess ojämna yta har en fin struktur med härliga linjer, som gör att ljuset reflekteras från plattan och får en skinande finish. 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


1 thought on “Välja kakel till vårt New Englandhus”

  • Fint kakel ni valt. Vårt kommer också från Kakelspecialisten men vi valde en som heter New York blank till bad och duschrum. Omlott läggningen har jag fått lära mig heter tegelläggning.
    Vi valde också att sätta första raden kakel mot golvet på högkant för att få mer liv i sättningen 🙂 blev jätte fint.
    Förresten, hittade du kustgraniten?
    Ha en fin vecka Johanna.
    Caroline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *