Tips vid renovering

Ja vi har ju hunnit renovera ett antal hus vid det här laget. Även lägenheter. Det började med en mini 2:a på Södermalm för många år sedan. På den tiden hade vi inte några riktiga arbetskläder som exempelvis engelbert strauss säljer (de säljer arbetskläder för exempelvis målning, byggare, men även en form av fritidskläder som passar när man ska vara ute i trädgården) men vi hade rejäla jeans och arbetsskor. Men det var lättare när det bara handlade om en liten 2:a. Då gick saker fort. Det var heller inte direkt dyrt eftersom det inte fanns så mycket yta att lägga pengarna på. Idag är det desto värre. Det kostar lite mer att renovera ett helt hus som man vill ha det. Men det finns några bra tips att ta med sig så här i efterhand. När vi började så tänkte vi att det där med målning det är något vi kan fixa själva medan vi nu mer skulle säga att det där med att lägga golv, riva väggar, bygga altanter är något vi kan göra medan just målning är något som en duktig målare gärna får ansvara för. Det är ju nämligen precis det jobbet som syns mest och som faktiskt är väldigt svårt att få till helt bra om man inte är yrkeskunnig.

Just nu lägger Matts Bygg kalksten på golvet i hallen.  Kalksten från Slite stenhuggeri.

Men här kommer några riktigt bra tips när ni ska renovera.

1, Ha bra verktyg och maskiner. Det blir så mycket lättare om man har rejäla grejor. Det går bra att hyra på ex Hygglo vilket är supersmart. Vi gjorde faktiskt det nu när grabbarna var nere och rev ut vårt hus på Gotland.

2, Ha bra kläder. Det är en billig investering och ibland även en säkerhetsfråga. Ett bra julklappstips för er som har allt är att ge er själva eller kanske ert barn riktigt fina arbetsbyxor. Nedan ser du ett par från engelbert strauss. Det blir ju så mycket roligare att vara med mamma och pappa när man ska snickra om man känner sig som ett proffs.  Nedan ett par hängselbyxor för barn.

Engelbert Strauss : Barn hängselbyxa e.s.motion 2020 + svart/varselgul/varselorange

3, Planera arbetet innan ni sätter igång. Fundera på vad som ska göras och i vilken ordning. Tänk på att det kan uppstå ändringar längs vägen och var öppen för dem. När vi renoverade vårt gårdshus i Stockholms innerstad insåg vi halvvägs i rivningen av en tjock vägg att det var rätt ballt att ha kvar den i badrummet och valde därför att hacka bort delar av väggen och spara resten som en snygg avdelare.

4, Välj bra hantverkare. Man får vad man betalar för. Be dem höra av sig om det är frågor och var beredd på att svara. Hellre en fråga för mycket än att det blir fel någonstans.

5, Ha tydliga avtal om ni anlitar en hantverkare.

6, Fira när det är klart

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...