Sommaren är över men det är inte för sent

Inlägg i samarbete med Ving – Äntligen är denna sommar på väg mot hösten, vad som kan räknas som höst i alla fall. Jag tycker att den här sommaren har varit helt otrolig och tiden på Gotland går knappt att jämföra med något annat ställe på jorden. Jobbet har börjat igen men det hade varit roligt att dra ut på semestern lite. Åka någonstans med pojkarna eller bara min man. Jag har kollat lite på olika ställen när jag har varit uttråkad och Grekland har så mycket att erbjuda. Fastlandet är så fint och det finns så många öar där ingen är lik den andra. Om jag skulle åka till en av öarna hade det nog varit RhodosDet som är perfekt med att åka till Rhodos med Ving är att man får blandningen av en paradisö och en historiskt rik stad.

 

Det är den största av alla Greklands öar och man kan nästan säga att det finns mer saker att göra på den i jämförelse med de andra öarna. Människorna, maten och stränderna – fantastiskt. Omgivningen är som en tidsmaskin till renässansen med alla färgglada och uttrycksfulla platser runt omkring ön. Jag har tittat på massa hemsidor och bilder på Rhodos och blir kär i stränderna mest av allt. Vill säga “om” jag åker men jag är helt såld på att se Rhodos så det blir “när” jag åker – då ska jag förutom att cykla även hänga med grabbarna som så klart vill hänga vid stranden. Det som är fördelen med Gotland är att man kan ha en både aktiv och avkopplande semester. Det är något som även Rhodos erbjuder. Det såg mest lovande ut och jag hittade så många stränder som var helt otroliga. De tre finaste stränderna är:

Ladiko – Denna strand är en liten vik som är nästan gömd från resten av ön. Vattnet är så vackert och det verkar som man kan se sina fötter hela tiden. Bra strand för att snorkla och upptäcka bland klipporna. Det ska också finnas grymma restauranger i närheten, ja tack.

Lindos – Vitare sand får man leta efter. Stranden vid Lindos smälter in med det turkosa vattnet och ger omgivningen den där speciella paradiskänslan vi alla jagar. Hit ska jag verkligen åka med familjen då vattnet är grunt och stranden är relativt stor.

Tsambika – En riktig pärla som inte har något hotell i närheten av det. Det är ju perfekt för oss som vill ha det lite extra lugnt. Det finns knappt några hus runt stranden och det är istället lite träd, guldig sand och ganska grunt vatten. Igen, måste hit med familjen och upptäcka lite. Det går tydligen också att paddla och hyra vattenskoter där.  

Vilka stränder skulle ni vilja besöka på Rhodos? Har ni som varit där några tips?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...