Husleverantörsmöte

Då har vi haft ett långt och bra möte med Husleverantör nr 1. Det är lite som att ha anställningsintervju eftersom det måste klicka både med säljare och det som den erbjuder. Det är en lång lista att gå igenom och många val att jämföra med för att man ska kunna jämföra de olika med varandra. Det som känns läskigast i det här läget är väl följande:

-Vad händer om schaktningsarbetet/tomtarbetet blir tuffare än vi beräknat?
-Vad händer om vi inte får sålt vårt hus?
-Kan den husleverantör som vi slutligen väljer leva upp till alla krav vi ställer och framförallt leverera i tid och till ett bra sätt.

Det ska bli spännande att se vem som vinner slutstriden. Just nu står det mellan Skidstahus, Vårgårdahus och Trivselhus.

För oss är det viktigt att säljaren inte bara är “säljare” utan verkligen ger oss en verklig bild av vad vi har att vänta oss. Både tidsmässigt, jobbmässigt och kostnadsmässigt. Vi vill inte sitta med en drömkalkyl som sedan sprängs. Vi har inte valt ett kataloghus så det är exakt samma hus och samma förutsättningar vi jämför. Det är fördelen med många av husleverantörerna idag. De kan leverera det vi ritat upp. 

En av de detaljer vi valt är att ha överljus ovanför dubbeldörren. Just nu bara på en ritning men jag ser framför mig något liknande som bloggen “Jordgbubbar med Mjölk”

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *