Sedummattor i slänterna

Jag sitter och skissar på tomten, letar inspiration i boken ” Trädgårdsdesign för alla” och tänker mig att jag vill ha en sådan lättskött tomt som möjligt. Buskar som växer snabbt och som passar in i natur och till huset. Stengångar som är lätt att hålla efter och som kräver minimalt med underhåll. Vi måste ha en friggebod relativt omgående och den ser jag vore bra om vi kunde placera nära tomtgränsen. Runt den räcker det med grus, trampstenar. Vi behöver också ytterligare en uteplats som har sol dygnet runt och den ser jag på vår platta sida bredvid huset mot havet. Men sen sluttar det nedåt och där är det värre. Här skulle jag vilja ha någon form av sedummatta men jag är osäker på vad det kostar för så stora ytor. Så där är jag nu. Veg Tech är en av leverantörerna av dessa och det finns även Perennamattor, Örtsedum, Mossedunmatta osv. Minimal skötsel och passar bra in i landskapet där vi har berg, mossa och blåbärsris. En böljande och härlig känsla är det jag är ute efter. Vi får väl se hur det blir i slutändan. Men jag suktar också efter perennmattor med murgröna / smultron. Mums!Sedummatta

Fantastisk sedummatta i skiftande färger.

Slänt med murgrönaMatta från Veg Tech med murgröna. Skulle passa i vår slänt på Gotland om inte annat.20140511-192447.jpgSå här ser skissen ut just nu. Uteplats på plattan som kanske blir en Pergola, sandlåda till Rasmus, odlingslådor, grusat runt friggebod osv. Sen gäller det att välja vart belysningen ska vara och vilka stenplattor som passar bäst runt huset. Mycket jobb återstår när man flyttar in i ett nytt hus.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


3 thoughts on “Sedummattor i slänterna”

  • Verkar som att du har massor idéer Johanna! Kanske får vända mig till dig sen när det är dags för oss att göra tomt 🙂 mina fingrar är inte direkt gröna, snarare ljusrosa, hehe 🙂

    Jättefint med de där sedumtäckena!

  • Å, gudars var jag önskar att jag kunde nåt om trädgårdar. Jag tycker ju att det är så fint, men jag har noll förmåga att planera, visionera och allra minst genomföra.

    Så spännande att se vad ni får till! Det är ju bara så tråååååkigt att det tar sån tid för allt att växa upp 🙂

  • Ja jag kan inget om trädgårdar och har inga gröna fingrar men planera och fundera hur jag vill ha det kan jag göra:) Men sen måste en expert ge tips och råd på växter osv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *