Sachsska, feber, snor och inredning

Sorry för det helkonstiga inlägget som spökat de sista dagarna. Har haft konferens med jobbet vilket resulterat i datalös tillvaro samt noll koll på bloggen. Upptäckte att sidorna var helknasiga men kunde inget göra då min lilla son inte blivit bättre i sin lilla feberhärva. Väl hemkommen i fredags kväll insåg jag att den lilla inte borde ligga i 40 grader efter 3 dagars pencillin och stillasittande. Fyllde kroppen med mat, slängde in väskan och tog den stackaren till Sachsska barnsjukhus. Efter lång kväll blev vi inlagda och sötnosen fick dropp. Nu är vi hemma på permission men det känns redan mycket bättre. Nytt pencillin verkar ha gjort susen och vi hoppas att sänkan ska sjunka rejält från de höga nivåerna de låg på när vi kom in.

Hur glider man in på inredning efter det här? Jo nämligen det faktum att alla inredningstokiga tv-program kanske skulle offra ett avsnitt till att fräscha upp sjukhus. Tråkigare korridorer, blekare väggar och mer fantasilös konst får man leta efter. Personalen är som alltid underbar och både de och de inlagda borde vara värda något bättre. Man blir ju klart friskare om det känns trevligt att sitta inspärrad i ett rum under dygnets alla timmar. Varför måste filtarna vara blåa med landstingstryck? Varför måste tavlorna på barnavdelningen vara färglösa och fantasilösa? Varför måste belysningen vara antingen lysrör eller kolsvart?  Men fortsätt lägg en slant i burken åt Ronald Mc Donald för visst känns det lite barnvänligare (bilder från USA)?

ronald-mc-donald.jpg

tour4.jpg

sjukhus.jpg

Klart bättre sjukhusmiljö för de äldre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


1 thought on “Sachsska, feber, snor och inredning”

  • Usch, skönt att han mår bättre!!
    Absolut fina bilder på sjukhusen där, här i Sverige är ju sååå trist! Simon&Tomas kan ta sig an det uppdraget, hihi! Underbart om de hade gjort det! Ha en trevlig söndagkväll! KRAM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *