Rafting, tågresa, klättring, utsiktsplatser och en och annan apa

Efter vår första dag i Colombo reste vi mot raftingen i Kithugala. På väg dit blev det en lång omväg förbi tefabrik samt ett elefantställe. Kort om dessa är att det inte var värt den långa omvägen som vi upptäckte att det var. Teodlingen är värt ett besök men det finns många på vägen så en omväg behövs inte. Väl framme i Kithugala väntade rafting för de 3 stora grabbarna. Vi (Rasmus och jag) hängde på Rafters Retreat där vi skulle övernatta. Dessvärre var det rejält eftersatt så det var inget ställe jag kan rekommendera någon att bo på. Skitiga sängar, fuktigt i hela rummet och i sängen som inte var fräsch från början. Eftersatt rum och ett badrum som man gärna blundade för. Sov katastrofalt och vaknade 03:30 och gav då upp när hela rummet var överfullt av myror. Rekommenderar raftingen men sov inte över.

Vi drog 05:00 med bilen mot tågstationen. Sen väntade ett tåg i 4 timmar. Dessvärre tvärfullt så jag stod upp ihopträngd större delen av resan men det var stundtals fantastisk utsikt.

Väl framme i Ella checkade vi in på Hotell Alta Vista och tog sen en sen men mycket god lunch på restaurang Chill. Blev även massage och god middag.

Idag vaknade vi tidigt och besteg sedan Little Adams Peak med hela familjen. (Eller jag gjorde det 2 ggr då grabbarna som gick i förväg när jag lämnade in tvätt hade gått fel). Det var en fin vandring genom teplantagen med fantastisk utsikt. Sen vandrade vi mer och såg Nine Archers bridge. Eftet det en biltur med apor och vattenfall. Ella kan varmt rekommenderas.

Rasmus på toppen av Little Adams Peak.Tim nedanför vattenfallet

Rasmus åt kokad majs och Felix köpte mango innan glass tul-tuken kom.

Uppe på toppen själv första gången

Framme i Ella

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...