Polis polis potatisgris

Ibland blir man bara så jätteirriterad. I fredags när jag var på hem från jobbet gick jag och handlade på mig lite söta saker till hemmet (duk från Himla, korg till leksaker osv). Väl avstigen på bussen märker jag att det är en poliskontroll och blir glad för att man tar tillfället i akt och kontrollerar alkoholen hos bilisterna som kör. På väg till vårt hus så ropar min man från en av bilarna. Där sitter han med hela familjen, pizzor i baksätet, en panna som blöder och en polis som står och skriver böter. Herregud tänker man. Vad är det som har hänt.

Dramatiken visar sig bestå i en huvudskada vid insättandet av ett av barnen. Böteslappen skrivs då man inte får ha dimljus och halvljus på samtidigt! Jag vet inte ens vart det där förbannade dimljuset sitter och med största sannolikhet har någon av småkillarna kommit åt knappen när de då och då får sitta i framsätet hemma (parkerat och säkert) och leka att de kör bil. Den helt fantastiskt farliga manövern innebär 500 kr i böter och kalla pizzor.  Men nu vet vi vart dimljusknappen sitter.

Annars har helgen varit helt underbar. Lördagens väder fick en på otroligt bra humör och temperaturen nådde en bra bit över 10 + och vi njöt av att vara utomhus hela dagen. Plattsättning kallas vårt nöje just nu men fint blir det!

Annat som gör mig glad är! Man måste ju tänka positivt

 img_6790.jpg

Vår sötfula påskkyckling som nu fått en plats i skåpet igen.

img_6832.jpg

Den nya våriga korgen från Åhlens som rymmer en hel del onödiga prylar

img_6797.jpg

Våra söta hästar som påminner mig om att vår bröllopsdag snart äger rum.  Underbara handmålade bordsplacerare som gör att ni nog kan gissa i vilket landskap själva begivenheten ägde rum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


2 thoughts on “Polis polis potatisgris”

 • Trist historia.. men som sagt nu vet ni vart dimljus knappen sitter. En gång flörtade vår hund med polisen så pappa slapp böter för dimljusena, visserligen flera år sedan men ändå.. dagens rättvisa! 😀
  Så söt påskkyckling!! Ha en trevlig kväll!

 • Åhhh…du försöker påskina att ni är oskyldiga.

  Jag har sett sådana som er förr. Skrider fram längst vägarna med onödiga ljuskäglor som smutsar ner dagsljuset. Kanske rentav bländar ni en värphöna och vips så var frukosten förstörd.

  Ånej, mig lurar ni inte.
  Eder Bror, Svåger och Morbror.

  ps. In i dimman!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *