Planritningen börjar ta form

Nu har vi träffat husleverantör nr 2 och det börjar bli dags för ett beslut inom kort. Vi har ett sista möte innan vi sätter oss ned och gör det slutgiltiga valet. Så här ser planen ut nu men vi har planerat lite små ändringar i planritningen avseende:

-Att det inte kommer fungera att ha en veranda längs hela entrésidan. Vi får förminska den.
-Eventuellt en bastu på övervåningen till förmån för en del av klädkammaren
-Ändrad planritning för köket så vi får en köksö
-Ändring avseende dörrars placering för att utnyttja hela utrymmet på bottenvåningen vid tvättstuga, wc och arbetsrum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


2 thoughts on “Planritningen börjar ta form”

 • Ser lite av vad ni hittar på, mycket jobb…

  Då jag har stor erfarenhet ifrån småhus val och montering samt erfarenhet av hur det gick så att säga vill jag komma med ett litet tips.

  Då många småhustillverkare vill sälja idag när marknaden är låg kan innebära att de lovar för mycket, försköna situationen för er.

  Det jag vet är att Trivselhus som bygger i storblock, monterar storblocken under gynnsamma omständigheter som man kan avtala.
  Det vill säga att man skriver in i avtalet att storblocken skall monteras i torr väderlek och att taket skall vara på innan nederbörd.

  Detta är möjligt då Trivselhus har en produktion där man utför sina “delar” på ett sådant sätt att helheten uppfyller byggregler, energiregleverket mm. utan ifrågasättande.
  Taket kan vara på redan till största delen på kvällen efter att man påbörjat monteringen på morgonen.
  de har en produktion som de själva står för eller anlitar underentreprenörer och kontakter som deras kunder kan lita på.

  Många småhusföretag kan visa upp sin husproduktion men saknar kunskap och personal för att hanter en bra produktion med bra kommunikationer.
  Detta är viktigt med att det finns en tidsplan som alla kan följa och en kommunikation där alla förstår vad som skall göras och när det skall göras

  Så jag kan rekommendera Trivselhus

 • Tack Lennart för värdefull information. Det här tar vi med oss när vi slutligen gör vårt val så att det oavsett leverantör står med i avtalen. /Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *