Mammamage med Woxnerud

Jag har ju en konstaterad diastas efter framförallt min senaste graviditet för 2 år sedan. Yttrar sig framförallt genom att jag inte har kontroll på magen under navelnivå. Har på grund av detta även fått ryggproblem men också inte kunnat träna på det sättet jag är van vid. Jag har på egen hand försökt träna de djupa magmusklerna, undvikit övningar som jag förstår enbart aktiverar den raka magmuskeln osv. Jag har gjort ultraljud träffat kirurg som avrådde från operation. Med andra ord försökt på flera sätt. För 2 v sen träffade jag Katarina Woxnerud som är expert på området och även ligger bakom mammamage appen. Efter 1h konsultation gick jag hem med 2 övningar och framförallt kunskapen om hur jag aktiverar inre magmuskulaturen. Jag har inte känt om jag gjort rätt tidigare. Idag 2 v senare var det återbesök och det var en cool känsla när vi provade armhävningar och jag insåg att jag kunde kontrollera magen. Det som skedde förut var att det “ramlade ned” i plankan, armhävning osv. Nu återstår mer träning, successivt lägga till mer men jag går åt rätt håll. Diastasen lär inte gå ihop men jag hoppas få bättre kontroll.  Även för er som inte har diastas är det oerhört viktigt att ha koll på detta. Jag tror få har det oavsett hur stark man är.

Katarina Woxnerud – visar hur man mäter diastas Läs mer här

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...