Joy på Barnkanalen del 2

Ikväll är det Felix (Otto)  på SVT Barnakanalen igen och så klart kommer vi sitta klistrade framför “datorn” – ja vi har ingen tv ännu. Det här med tv till nya hus är inte så lätt. Ringde Telia Öppen Fiber för någon vecka sedan och väntar fortfarande svar på om man kan dra in fiber i huset det här året eller tidigast våren 2015. Ja ni hörde rätt! Det är helt sjukt eftersom en anslutningspunkt ligger ca 10 meter från huset. Dessutom så kör de kampanjer med ca 1,5 års mellanrum och då går priset ned ca 10 000 kr. Så det gäller att pricka in rätt period när man bygger. Om vi inte får fiber så måste vi hitta en annan lösning och då kommer nästa visa i kråksången. Vi kan antagligen inte dra in något annat eftersom man i områden där fiber finns inte får göra det. Så det är ett moment 22 kan man säga. Så det lär ju bli dator ett tag framöver.

Joy Otto Aysha Felix Svt

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


3 thoughts on “Joy på Barnkanalen del 2”

  • Jadu, Telia är inte speciellt serviceminded. När vi flyttade in i lilla huset fanns ju jack och allt klart. De vaööde ändå att komma ut och dra en ny provisorisk ledning inför inflytt i nya huset. Bara bra tyckte vi. Ring när det är dags att flytta kabeln sen sa de Vi ringde i oktober när vi fick tillträde och efter otaliga timmar i telefon för att få ut någon att flytta kabeln från ett uttag till ett annat, disskutioner om fastighetsbetäckningar osv flyttade de kabeln i december. Två månader för 10 minuters jobb. Suck!!

  • Nej, de har nog haft monopol lite för länge för sitt eget bästa. Blir tokig på att man inte ska kunna dra in fiber förrän om ett år. Helt galet!

  • Johanna, kan ni inte hyra en parabol från Via Sat, vår funkar super duper! Vi har 4 G nät till datorerna och det funkar utmärkt att surfa på tills vårt fiber kommer in till oss (ca ett år).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *