Jante – krånglar till det lite extra

Vi njuter av höstlovsledigt på Gotland när vår bygglovshandläggare ringer och säger att de har fått in en anmälan på vårt tomtarbete. Någon har anmärkt på att vi har höjt upp marken för mycket på ena sidan. Det rör sig om en meter ut innan det sluttar ned skulle jag tro. Jag ber att få veta vem denna person är eftersom det bör vara en offentlig handling och då grannen som har tomten bredvid varit positiv och nöjd. Det visar sig vara grannen mittemot på andra sidan vägen. Man undrar ju om folk har för lite att göra i sina liv? Så nu väntar ett möte med byråkratiska Tyresö Kommuns handläggare och har vi otur får vi ta dit grävaren nu när allt är klart och skrapa av lite. För livet är svart och vitt och vi borde så klart vetat att vi har fyllt ut en halvmeter för mycket. Husets läge mäter man men inte hela tomten. Hade vi fått som vi ville från början hade vi däremot sluppit spränga men nu anpassade vi oss till kommunen och fick spränga en hel del. Tack Jantegrannen för att du gjorde vårt liv lite svårare. Avundsjuka tar olika uttryck. Tänk om vi kunde glädjas åt varandra istället.

Men nu struntar jag i detta och njuter av dagen efter stormen här på Gotland. På vår vanliga långpromenad fick vi kliva över 2 träd på vägen. Vinden var galen i natt.

Screen Shot 2013-10-29 at 2.26.39 PM

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


2 thoughts on “Jante – krånglar till det lite extra”

  • Helt otroligt hur människor orkar………
    Lycka till med sovandet och tala om hur ni gjorde om ni lyckas, här hemma har vi det exakt likadant :-((

  • usch vad tråkigt att läsa, vilka grannar! Så trött på dessa utråkade människor! Ni kanske skall bjuda honom/henne på kaffe så kanske denne “tinar upp”. Eller ge denne en viktig uppgift så att denne blir sysselsatt?
    Jag kan tänka mig att det blåst på rejält på Gotland. Såg något liknande där för några år sedan. Stackars skogen.
    Ha ett fint höstlov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *