Inredningstrender 2009

Ja tänk om man hade en liten kristallkula framför sig så att man kunde spana in de härliga trenderna för året. Själv känner jag mig oerhört otrending här hemma just nu då vi de senaste åren valt att investera i utomhusmiljön istället för inomhusmiljön. Ni som lagt stenar, asfalterat, byggt carport, altan mm vet hur 🙂 kul det är. Visst det blir fint men fick jag bestämma skulle jag nog vilja satsa mer på det invändiga några år framöver.

Hur som helst här kommer min trendspaning för år 2009!

EKOTREND

Jag måste hålla med Husmusen som för övrigt är en fantastisk blogg. Men jag är övertygad om att Eko- och miljötrenden kommer öka och att många kommer handla möbler och inredning i större utsträckning på blocket än i varuhusen.  Det finns ett fantastiskt utbud där ute och inte minst om man bor i en storstad. Vi har både sålt och gjort fynd på blocket och det är fantastiskt bra att gamla möbler för några blir nya och fräscha hos andra!

dessert_pugstore

Cyclic dessert av återvunnet glas från pug-store.com

startsida_jul0

Företaget Norrgavels möbler är svanmärkta. Norrgavel fick dessutom 1999 möbelbranschens miljöpris som delas ut av Möbelbranschrådet och Världsnaturfonden, WWF.

PERSONLIGHETSTREND

I min förra trendspaning så pratade jag om önskan att sätta en personlig touch på sin inredning. Att vi går ifrån det “likartade” boendet som vi har sett under några år. Jag tror att vi i framtiden vågar exprimentera mer och sätta vår egen prägel på inredningen i en större utsträckning än förut. Det är inte livsfarligt att måla i andra färger,  blanda nytt och gammalt eller blanda träslag av olika slag. Att blanda olika inredningsstilar tror jag blir något som vi ser mer av men även egen konst, fotografier, tapeter mm. 

ORGANISERA  TRENDEN

En helt galen “trend” kanske men jag tror att allt fler får mindre och mindre tid för det mesta och därför söker efter inredning som hjälper till att organsiera och göra livet lättare.  Schyssta byråer med mkt lådor i hallen, förvaring i tvättstuga, uppsamlare för räkningar och tidingar, smarta anslagstavlor för alla aktiviteter mm. 

BARNTRENDEN

Jag önskar att jag hade tid, ork och mod att starta en inredningsaffär med inriktning mot barn upp till ca 15 år. Den skulle påminna om ROOM men vara helt anpassad för barn. Jag tror stenhårt på denna trenden och vet att man idag lägger mer och mer pengar på barnens rum än man någonsin gjort förut.  Förr satsade man kanske mer på kök och badrum men nu ser man huset som en helhet och där ingår även barnens rum som ska visa samma inredningsstil som övriga huset. På något sätt blir de projekten mer lättöverkomliga än en stor köksrenovering och det är underbart kul att få vara kreativ med barnens rum även om tiden tyvärr inte finns just nu.

chloedeskhutch1

Det var min trendspaning! Lämna gärna en kommentar så jag vet vad ni tror och tänker om detta års trender!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


1 thought on “Inredningstrender 2009”

  • Tack för fina trendtipsen! Verkar som feng shui är rätt i tiden 🙂

    Och vad gott att ha varit på semester och i Thailand! Lyllos!!

    Kram kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *