Inred uteplatsen

Ni som hängt med mig ett tag vet att jag även skriver på siten Snyggahem.  I fortsättningen kommer jag även uppdatera denna sida då jag gör inlägg på Snyggahem.  Inläggen kommer ligga i kategorin Snyggahem samt det det ämne det berör. I vissa fall kommer de vara nedkortade då jag jobbar på att få in en gallerifunktion för att kolla igenom fler bilder. 

Så vad ska man tänka på när man inreder sin uteplats? Undvik möbler i teak och andra tropiska träslag om du vill ha ha ett rent miljösamvete. Tidigare har man sagt att möbler märkta med FSC är bra för miljön. Men i länder där teak producerats har dock inte kontrollen fungerat. Det träslag som ligger närmast till hands i Sverige är aspen. Om man låter det torka ut ordentligt får det samma gråa färg som teaken får efter ett tag. Nackdelen är att det är tungt.

Men som tur är finns det en mängd underbara material som bara väntar där ute. Allt från betong till konstrotting.

dedon-ekero.JPG

Dedon har fler underbara möbler och om du är i Stockholm finns möblerna hos Ekerö Möbler. Ekerö möbler har en mängd utemöbler men du får räkna med att många ligger i den högre prisklassen.

dedonde-ekeromobler.JPG

En klassiker bland utemöbler är den Svenska Grythyttan. Underbara möbler klassiska över tid.

grythyttannet.JPG

Ellos har poppat upp sig ordentligt i mitt tycke och det går att hitta många sköna inredningsdetaljer för hemmet på deras hemsida. Här är ett alternativ för den minde plånboken eller kanske för den smarta plånboken. En personlig favorit i år är denna underbara utemöbel i klassisk vit eller blå.

ellos.jpgellos2.jpg

För fler bilder får  ni kolla in min artikel på Snyggahem… Ha en underbar kväll och lämna gärna en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


5 thoughts on “Inred uteplatsen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *