Huset blir råvitt!

Jag har aldrig fått så mycket respons som på mitt inlägg om fasadfärg. Det är bara att konstatera att alla har olika smak och att det finns många nyanser av vitt! Vi har åkt förbi några hus som är målade med S0502-Y och jag upplever dem dessvärre lite gulaktiga så vi har trots allt valt att måla huset råvitt i färgkoden  S0500-n. Man har än så länge bara tvättat huset och börjat med grundmålningen, men längst ned på fasaden har de målat huset så att vi ska kunna ta ett beslut innan vi går vidare. Och jag blev mer än nöjd. Jag inser att det var i den färgen vi målade vårt förråd/carport med liggande panel och jag gillar verkligen den färgen. Huset var dock målat i den gulare tonen och den upplevde jag alltid som lite smutsig. Men nu finns det ingen återvändo och nu håller jag tummarna för bra väder och att grannen inte ska dra igång sprängning än:)

Missfixtrix New england fasad målning  Här är huset målat med den råvita färgen så att vi kunde få en känsla för färgen. Jag blev glad för jag tycker det ser superfint ut. Målning fasad huset new england

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


10 thoughts on “Huset blir råvitt!”

 • Hej,
  har precis hittat din blogg och måste direkt säga att det blir intressant att läsa om ert husbygg. Jag och min familj har flyttat till Sverige efter flera år utomlands och vill nu bygga ett hus. Har tittat på Vårgårdahus och har fastnat med ett par hus där… men det är svårt att titta när man har ingen aning om priserna. Kan du berätta nånting om nyckelfärdiga priser på Vårgårdahus? Tack för hjälpen!

 • Hej Paula, Dessvärre har jag ingen koll på nyckelfärdiga priser på Vårgårdahus eftersom vårt hus är en kundritning och inget som är deras standardhus. Men när vi jämförde fick vi mest för pengarna och därav valde vi dem/ Johanna

 • Hehe det där med fasadfärg är lite klurigt. Vi tog tonad vit som smälter bra ihop med fönster och dörr, dock ångrar jag att vi inte gick för kritvita (0500) på fönster och innerdörrar så vi kunde kört kritvit på fasad och innerväggar.. Kommer nog iofs måla om innerväggarna tids nog och den dagen man målar om fasaden blir den nog också kritvit.. I vårt område är det väldigt blandat hur folk valt och måla, och ja det är stora skillnader men inget jag “orkar” lägga för mycket energi på.. Men hade jag valt idag hade jag valt kritvit precis som ni.

 • Hej!
  Hittade din blogg nu när jag googlar bilder på hus med fasadfärg S 0500-N! 🙂

  Körde ni samma färg på foder, taknock, knutar eller bröt ni av med någon annan färg?
  Husgrunden?
  Om du har några bilder på er färdiga fasad får du hemskt gärna maila de till mig eller lägga upp på bloggen 🙂

  Ha en fin dag!

  Mvh, Lisa

 • Hej Lisa, yes vi körde råvitt på allt. Ska ta lite bilder i helgen så du får se/Johanna

 • Spännande, det ser jag fram emot!
  Även grunden alltså i råvitt? Den såg lite beige-aktig ut på bilder från bloggen men det kanske var i omålat skick?

  Tack snälla!

  Mvh, Lisa

 • åh sorry 🙂 Grunden är inte målad den är grå som ursprung men annars är allt vitt. Får helt enkelt ta lite bilder så du får se

 • Fint Erat hus har blivit! Ja, det med vit färg är inte lätt. Är nyfiken på vilken vit nyans Ni har på fönstren invändigt och utvändigt? Om Ni har vitt på väggarna invändigt, vilken färg har Ni valt där? Jag är inte heller så förtjust i 0502-Y. Men, man kanske vänjer sig….

 • Hej Marie, Vi har samma nyans på väggarna invändigt förutom i vardagsrummet där vi har brutit av med en ljusgrå nyans. Innedörrarna är jag osäker på men de upplevs inte gula så de borde vara N. Vi hade Y på vårt tidigare hus och framförallt på vintern så såg det smutsigt ut (gulaktigt). Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *