Husbygget – Schaktning, sprängning och planering

Jag lär mig nya saker under resans gång och jag är tacksam att jag är van vid projektledning. Det har sin fördel när man bygger hus och ska komma ihåg tusen saker. Dock är det frustrerande när man inte har kunskapen som man önskar. Man får helt enkelt fråga, fråga och fråga och förlita sig på att det som ges till svar verkar vettigt. Den här veckan har ägnats åt sprängning av rörgrav samt under grund. Dessutom har vi börjat fördela ut massorna på tomten för att skapa en “tomt”. På hemmaplan kämpar vi med förkylning som drabbat mig och lillgrabben. Inte lätt att vara 6 månader och förkyld.

Vi har även förberett marken för att i framtiden kunna bygga carport och förråd som vi inte fick bygglov för nu. Vi tar den striden senare.

Veckans byggtips! När ni planerar tomten tänk på om ni i framtiden vill ha en carport/garage, utebelysning, rabatter, osv. Då kan grävaren planera hur han ska fördela fyllnadsmassorna beroende på vad som ska vara där.

bild (42)

Vår framtida carport med förråd – Ritning Vårgårdahus

rörgrav sprängning husbygge

Rörgravssprängning förbereds – Kanske den tråkigaste kostnaden i projektet följt av bygglov, detaljplan, V/A

bild

Felix följde med och inspekterade sprängningen och drack varm saft i kvällskylan 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


2 thoughts on “Husbygget – Schaktning, sprängning och planering”

  • Spännade maskiner att titta på för en grabb! Har det sprängt klart nu? Lite fler bilder tack 😉

  • Jepp nu är det färdigsprängt och nu har vi massor av sten att transportera bort:) Sen behöver vi fyllnadsmassor av jord . Det man inte har behöver man

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *