Homestyling

Att förbereda en husförsäljning kräver sina insatser. Antingen gör man det själv eller så tar man in hjälp. Här kommer lite konkreta råd från mig när det gäller förbereda husförsäljning.

Fotograferingen av ditt hus är A och O. Det är den första och enda marknadsföringen du har av ditt objekt. Det första intrycket är viktigt.

Inför fotograferingen:
-Rensa, rensa och rensa – Lägg i flyttlådor och ställ undan på vind, hos kompisar, grannar eller på annat sätt.
-Ta ned personliga saker från väggar, kylskåp hyllor mm.
-Låna det du behöver för att få till ett fint hem. Ex, Överkast, kuddar, handdukar, krukor, tavlor  etc.
-Köp nya snittblommor och blomkrukor
-Städa och gör det rent och snyggt så fotografierna blir inbjudande. Exempelvis töm hallen, töm tvättstugan, töm köket osv.
-Var hemma när objektet fotograferas och jobba med fotografen. Tänk på belysning och ljussättning!

Inför visningen:

Nu blir det jobbigare. För du kan räkna med att man tittar i kylskåp, öppnar en kökslucka, badrumslucka osv. Det måste inte bara se fint ut på ytan det måste se fint ut rakt igenom. Byt bestickslåda om det behövs, töm skafferier, släng porslin som du ändå aldrig använder så det ser organiserat ut. Måla om väggar om det behövs, sätt upp de sista listorna gör klart detaljerna. Se till att alla lampor är hela, tänd ljus, gör det mysigt och ombonat.
En köpare vill få uppfattningen att han/hon köper ett objekt av någon som varit väldigt försiktig och pedant med sina saker. Är det rörigt utanför hemmet, inuti skåp, smuts i hörnen osv så kommer du få svårt att övertyga köparen om att det här är ett bra objekt.

Lycka till!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *