Äntligen hemma och nytt köksbord på plats

På söndagen var det dags att checka ut från sjukhuset och ta sig hem. Efter 2 nätter på sjukhuset skulle jag nu få komma hem. På morgonen hade jag en haft en sväng av illamående och yrsel på sjukhuset men annars kände jag mig trots smärta och trötthet hyfsat stark. Jag vankade fram och tillbaka i korridoren när jag var piggare och satt i dagrummet när jag vilade och såg på tv.  När tröttheten slog till vilket den gör rätt ofta efter en stor operation gick jag in i rummet och sov. Men smärtlindringen fungerade bra och på lördagskvällen tog man bort epiduralen. Innan hemfärd fick jag också ta bort nålen i ryggen samt övriga nålar. Något som framförallt Rasmus uppskattade då han tyckte det var lite otäckt med alla nålar.

Mitt rum som hade fantastisk utsikt

Jag blev hämtad efter lunch och då kom även Rasmus som sovit över hos mormor och morfar. Vårt första stopp blev Apoteket så att jag kunde hämta ut mina mediciner. Vi åkte även förbi Mc Donalds så maken som inte hunnit käka lunch hann få lite mat. Att åka bil tog rätt hårt på krafterna. Man inser att varje inbromsning och sväng kräver magstöd. Något man inte riktigt har på plats ännu.

Väl hemma överraskade maken mig med att ha fått på plats ett nytt egenritat bord samt ny förvaring i arbetsrummet. Bordet blev superfint och jag ser fram emot att kunna avnjuta en måltid där på riktigt. Att arbetsrummet blev uppstyrt med förvaring var verkligen nödvändigt. Det fanns några tusen serietidningar som bland annat behövde någonstans att bo.

Superfina bordet som är svetsat underrede och sen har 3 fantastiska plankor från en ladugård som vi har fått av några vänner till oss.

Insåg även hur segt det är att ha ont och vara orörlig. Grabbarna som spelar spel med hörlurar hör inte mina svaga rop. (Att skrika funkar inte när man har magont). Att ligga och vila samtidigt som man försöker få kontakt från sovrummet till deras rum var omöjligt. Och när man väl ber om hjälp så var det krig om vems tur det var att hjälpa till eftersom båda ville spela klart. Men till slut fick jag hjälp att börja laga mat eftersom maken var och handlade så jag klarar mig i veckan. Men det känns konstigt att inte kunna gå och småstäda som man brukar, slänga på en tvättmaskin, lyfta bort saker osv. Man får helt enkelt lära sig blunda.

Igår var en dag med rätt mycket smärta och konstigt nog framförallt massor av ont  i ryggen.  Idag är jag hemma själv och har som ett mål att lyckas duscha. Känns jätteläskigt att ta av mig den stödjande gördeln dock. Men utomhuspromenaden får kanske vänta lite då det känns som ett stort steg samt att det är ishalka utomhus. Men rörelse är bra för läkningen så jag får leta upp mina broddar och försöka komma ut så smått så snart jag kan.

Saker som är svåra utan fungerande magmuskler är många. Men att sitta i en skön soffa funkar inte, att snyta sig är supersvårt, att kissa tar lite tid och att göra nr 2 fasar jag för. Man använder magstöd till mycket mer än man förstår när det är självklart i vardagen. Jag rullar ur sängen, gör djupa lugna benböj om jag ska få upp ngt från golvet, sitter med rak rygg och gärna m kudde bakom. Jag ska växla positioner hela tiden vilket jag även kommer att behöva göra på jobbet i början då stillasittande så klart inte är bra. Jag får heller inte lyfta tungt. Eller inte ens 4 kg.

Jag ska ha gördel dygnet runt i 4 v och sen dagtid i ytterligare 4 v. Har inte fått med mig något träningsprogram men att få, cykla plant och lugnt mm ska jag komma igång med så snart jag kan. Det kanske är det jag saknade från sjukhuset. Lite tydligare information med sig hem om vad man ska tänka på i matväg, i det dagliga, när man sitter och står osv. Men jag hade tydligen bra teknik när jag tog mig upp så jag fortsätter väl bara göra som jag tror.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...