Grundmålning av altan i härlig sommarvärme

Vår altan / porch behöver grundmålas och då passar det ju bra att påbörja det en helg som denna. Det enda problemet är att Rasmus inte tycker det är jättekul när mamma är på altan och inte på marken med honom. Igår hann jag halva räcket och idag efter att Felix’s fotbollsturnering är klar hoppas jag kunna fortsätta med resterande. Huset får sedan vänta tills nästa vår då vi tänker ta tag med att få det målat.

20140427-115208.jpg
Halva räcket är klart. Det blir fint när allt är vitt och inte bara grundat.

20140427-115434.jpg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


7 thoughts on “Grundmålning av altan i härlig sommarvärme”

 • Jättesnyggt hus! Ska ni måla det vitt också?
  Vi är på gång med nya staket runt altan och jag har ett par frågor till dig: Vad använder ni för träslag till staketet och stolparna runt altan och vilken typ av färg?
  Irene

 • Hej Irene
  Ja vi ska måla huset vitt men det blir nog först nästa vår. Räckena är obehandlad furu. Och stolparna är också furu. Räcket måste därför grundmålas och där har jag vanlig utomhusfärg primer som jag grundar med. Sen måste vi välja färg för hela huset och räcket så det blir samma. Det blir nästa års huvudvärk om ingen liten ängel kommer och målar huset innan dess:) Men eftersom vår altan har tak och vi målar räcket så valde vi obehandlat men annars rekommenderar man nog tryckimpregnerat /JOhanna

 • Hej, fint hus ni byggt. Jag skulle dock undersöka hur bra det är att låta huset stå enbart grundmålat så länge. Vår besiktningsman rekommenderade inte att huset står två vintrar. Risken är då att man måste tvätta och grunda om innan målning. Värt att ta med i beräkning kanske. Lycka till med kommande projekt.

  Lena

 • Hej!
  Kan du inte visa lite bilder på köket nu när det är färdigt. Skulle så gärna vilja se då jag vill ha inspiration med kök och ditt såg så fint ut:)

 • Tack Johanna för ditt svar, tänkte aldrig på att kolla svaret här! 🙂
  Ska kolla runt lite mer men det de hittills rekommenderar är ek… känns som det kan bli ett väldigt dyrt staket! Och så ska det dessutom målas vitt vilket man kan tycka är synd på så fint träslag. Ingen risk med sprickor i furu?
  Irene

 • Hej Johanna. Vad fint det blir med porchen och dessa räcken. Ännu finare nu när de blir vita. Du får ta lite i taget, svårt när man har barn som kräver uppmärksamhet…..Tyckte du hann med mkt iaf ja! Heja Felix!!

 • Hej Lena, tack för tipset det ska jag kolla upp. Problemet är att våra grannar ska spränga upp en väg och fixa för grund så det känns inte som det kommer gå när de håller på med de markarbetena. Men det kanske går i höst.

  Nina, jag lovar att dela med mig av bilder. Nu har vi fått upp vår fina lampa i köket också. Problemet är att det tar längre tid än man tänkt att komma i ordning och man vill ju inte lägga upp bilder innan man är nöjd:)

  Irene, såg att ni fått rekommendation på ek för er altan. Möjligen är det okej för oss med furu då det står under tak och inte blir lika utsatt som om det inte haft tak. Men jag är osäker.

  Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *