Gotlandshuset

I helgen insåg vi att det var 5 år sedan vi byggde vårt hus på Gotland och Ekstakusten. I efterhand ett av de bästa spontana beslut vi tagit. Innan huset var på plats tillbringade vi sommaren på olika ställen och självklart alltid några veckor på Gotland. Men när vi hyrde ett hus i närheten av där vi nu har vårt sommarhus så föll allt på plats. Det var här vi ville ha ett eget ställe. Grusvägar, mysig sandstrand utan 1000 turister, fantastisk restaurang på cykelavstånd, gårdsbutik, ägg hos bonden samt den mest fantastiska utsikt och solnedgång som man kan tänka sig. Vi köpte tomt nästan på stående fot. Platsen har inte bara gett oss oförglömliga upplevelser, minnen och vänner utan framförallt har det gett våra barn fantastiska somrar, underbara kompisar och minnen som de kommer bära med sig resten av sina liv.   

Gotlandshuset sett från sidan. Bakom kalkstensbaren ligger kalkstensplattor som underlag för vår uteplats. Ett fint pussel som maken slutförde förra året.   

Vårt sovrum med härliga handgjorda dubbeldörrar från Ljugarns snickerifabrik (nu dessvärre nedlagd).   

En del av vårt badrum. Enkla färger som håller över tid.   

Vårt IKEA kök. På kvällarna ser man solen gå ned vid Lilla Karlsö och ljuset från solnedgången är fantastiskt   

Ikea köket (Lidingö) men kanske det allra viktigaste i huset är vårt underbara kalkstensgolv från Slite. Dubbeldörrar (likadana som i sovrummet) leder ut till uteplatsen med kalksten och en av kalkstensbarerna  

Det senaste projektet – Utebaren/Kalkstensbaren. Ett häng där vi kan ha After Beach, där barnen kan ha glassbar och där vi kan kasta pil och umgås. Makens projekt nr 2 som blev jättelyckat och superfint.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


2 thoughts on “Gotlandshuset”

  • Hallå. Fina, fina Gotlandshuset. Vecka 26 kommer vi till Gotland och hyr ert fina hus. Har koppling till Ekstakusten och vet vilken underbar miljö det är. Längtar.. Lovar att ta väl hand om huset.
    Hälsningar Lis med familj

  • Åh vad kul Lis 🙂 Håller tummarna att ni får en toppenvecka och att vädret är med er. Härligt att du känner till Ekstakusten då vet du vad du har att vänta. Ni kommer inte bli besvikna och se till att boka en kväll på Djupvik Restaurang 🙂 Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *