Gotlandshus av Birger Andersson

Vi visste rätt tidigt vilket hus vi ville bygga när vi hade köpt vår tomt på Gotland. Ett klassiskt gotlandshus i puts och med handgjorda spröjsade fönster. Vi kontaktade Birger Andersson som är arkitekt på Gotland och tillsammans arbetade vi fram en lösning som vi gillade. Han hade tidigare gjort liknande hus så det enda vi egentligen ändrade var att sätta in dubbeldörr i sovrum och kök ut mot uteplatsen, minska ett av sovrummen till förmån för köket samt lite andra ändringar för att få till badrummet på ett bra sätt. Nedan ser ni vårt hus från baksidan då det var nybyggt samt ett annat hus som vår arkitekt ritat.

Glöm inte att svara på mina frågor som jag ställde. Jag vet att ni är många som följer bloggen så det vore jättekul om fler kunde lämna en kommentar.

Gotlandshus

Screen Shot 2013-07-17 at 10.48.42 PM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


6 thoughts on “Gotlandshus av Birger Andersson”

 • Hej Johanna jag kontaktade dig tidigt i Våras när vi höll på med våra ritningar och bad om att få er planlösning vilket jag fick iochmed att den är fantastisk.Ändrade den lite för att passa oss och vi har nu fått bygglov och byggde gäststugan i juni ska börja med stora huset i vinter

 • Hej ! skulle vilja se planlösningen på huset !
  Går i tankar på ett litet fint hus i 1 plan
  Skulle gärna ta del av planlösningen om det går ?
  Huset är supervackert i all enkelhet!

  MVH

  // Bosse

 • För att använda ritningarna så skall man kontakta arkitekten, eller i detta fall hans arvingar då det är upphovsrätt i 50 e.v. 75 år på arkitekt ritningar.

  Min far (Birger Andersson) som är arkitekten dog nyligen, vi kan dock tillhandahålla ritningar, bygglovshandlingar och även göra mindre förändringar.

 • Absolut, vi har rekommenderat Birger till säkert 4 som byggt med honom senaste åren. Beklagar hans bortgång. /Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *