Gotland360 med alldeles för många punkteringar

Inlägg i samarbete med Consector – I helgen var vi på Gotland och cyklade Gotland360 tillsammans med några vänner. Det är ett lopp som precis som det låter är 360 km och som tar en runt hela Gotland. 20 mil första dagen med start i Visby och 16 mil på söndagen som då tar en upp till Fårösund och sen ned till Visby igen. Det var en fantastisk helg med god mat och många mil på cykeln. Dessvärre så hade jag dock problem med mina nya hjul och efter bara 9 km cykel så hade jag haft 3 punkteringar och fick därför kasta in cykeln i en följebil och sedan ta en lånecykel för att slutföra lördagens etapp. (visade sig vara 4 punkor då även framhjulet hade punka). Det var inte lika roligt att hamna en timme efter alla andra redan i starten eftersom vår plan var att haka på några andra cyklister som höll bra fart och åka i en stor klunga. Men på söndagen blev det en bättre tur utan punkteringar och med lånade hjul. Men med det sagt så inser jag ju att jag kommer att behöva köpa nya hjul.  Och dessvärre kostar inte nya hjul till min cykel lite pengar utan snarare mycket pengar.

Vare sig detta har med att köpa nya cykelhjul eller om det handlar om att spara till en resa så har jag luskat fram lite tips på hur man kan rätta till de här ekonomiska misstagen. Consector har gett mig lite kött på benen i alla fall för hur jag ska kunna rätta till ekonomiska misstag. Kanske hjälper de dig också:

  • Pengarna försvinner, men hur? –   Se över din ekonomi. Vad spenderas pengarna egentligen på och var kan du minska dina spenderingar?  
  • Sparar du inte? – Har du inga uppsatta sparmål och därför inte sparar? Börja spara – även om det handlar om en liten summa varje månad. Sätt upp en långsiktig sparplan som kan hjälpa vid plötsliga situationer eller bara vara en trygghet!
  • Har du högre utgifter än inkomster? – Det är lätt att leva en dyr livsstil. För dyr för vad plånboken tillåter. Sätt upp en veckobudget! Sätt in en summa på sparkontot och dela upp resterande pengar på månadens fyra veckor. På så sätt vet du exakt vad du har att röra dig med varje vecka – samt minimerar att spendera pengar på fel saker.
  • Har du lån med höga räntor? – Kanske har du gamla sms-lån eller avbetalningar som inte är lika fördelaktiga som de verkade från början. Börja då samla smålån och jämför rfäntor hos andra banker. På så sätt kan du sänka din månadskostnad med flera tusenlappar per månad!
  • Investerar du inte? – Kanske har du pengar på ett sparkonto med nollränta? Eller så investerar du inte alls. Börja investera nu! Och satsa på aktier eller fonder med hög ränta. Är du osäker och inte så påläst – ta hjälp från din bank och välj en fond med låg risk!

 

 

Så ja det finns lite bra tips att spara ihop pengar och få bättre ekonomi.  Fem små tips som kan berika vår mörka höst, göra den lite ljusare på många sätt. Nu ska jag krypa ned i soffan med en filt och en kopp te – med gott samvete och en inte alltför tom plånbok.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *