Fasadfärg i vitt eller i vitt ?

Igår tipsade jag om Hästens sängar i Stockholmsvitt och nämnde att vi skulle måla vår fasad i en annan vit eftersom jag inte vill att huset ska upplevas gult. Sandra som bygger hus och har bloggen Villa Kvarnbäcken tipsade då mig om att vår dörr skulle upplevas gul istället eftersom den är målad i just Stockholmsvit – S0502-Y.  Vi har en Solen dubbeldörr från Bordörren/Nordan. Min rädsla för att fasaden ska uppelvas gul (framförallt när det ligger snö utanför) är stor men vad ska jag göra nu är frågan. Väntar svar på vilken kulör SP fönstren har då de också är vita. Tak och plåttatak är svarta i sin kulör och allt annat vill jag ha vitt och då riktigt vitt. Den färgen jag hade tittat ut är Råvit från Flugger och är i färgkoden S0500-n  ( Vattenlöslig oljefärg då vi har liggande panel och det kan bildas vattenbildning ovan på den liggande panelen).  Men nu har jag lite ångest för vad vi ska välja. Så kom med alla era erfarenheter. Tänk dock på att vår ytterdörr är på baksidan av huset under ett tak som även den kommer ha räcke så dörren kommer inte vara iögonfallande. Men däremot vill jag veta om fönstren kommer “sticka” ut om de är målade i Y och vi målar i N på fasaden. Usch ville ju inte ha ett “gult” hus. Interiörguiden ger en hel del tips på vita färger som kan vara värt att läsa.

Missfixtrix new england hus

Huset är grundmålat på fabrik och på den här bilden är endast ena halvan av altanräcket grundmålat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...