Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/missfixtrix/apps/missfixtrix/public/wp-includes/post-template.php on line 284

Elon Musk uppmuntrar till att strunta i möten och löjliga regler

Underbart att läsa om Elon Musk´s uppmuntran till sina anställda som handlar om att möten är “ett fördärv” och att man ska undvika nonsensord. När jag arbetade på Walt Disney så hade jag precis ett sådant möte med min dåvarande chef. Jag bad om att få slippa alla onödiga möten vilket hon också beviljade. På alla stora företag så finns det en möteskultur som är ohållbar och som aldrig skulle få äga rum på mindre start-up bolag som har fullt fokus framåt. Hur mycket tid har man inte spenderat i möten under sin arbetskarriär. Dessutom älskar jag begreppet “nonsensord”.  Hur många möten har man inte varit på där olika personer ska bräcka varandra i “fina” ord istället för att bara säga vad det handlar om utan att linda in det i nonsensord.

Den välkände coachen som både sommarpratat och varit med i ex Framgångspodden –  Kjell Enhager frågade en gång Gunde Svan vad hans vision var med skidåkningen. Gunde svarade inte direkt utan såg ut som ett stort frågetecken ända tills Kjell frågade vad han ville med skidåkningen. Svaret var då lika givet som frågan var enkel. Han undrade bara varför Kjell inte hade frågat det med en gång.

Här är Elon Musks tips:

Möten är ”ett fördärv”.
Överdrivet många möten är ett fördärv i de stora företagen, skriver Elon Musk. ”Var snälla och avstå från alla stora möten om det inte är säkert att de verkligen ger något för alla närvarande. Om de gör det – håll dem ändå korta.”

Täta möten bara när nöden kräver.
Täta möten ska man bara ha om det verkligen är något brådskande som ska lösas – när det är löst ska mötesfrekvensen ner direkt.

Dra dig inte för att lämna mötet.
Har du inget att tillföra mötet – gå därifrån, det är inte oartigt: ”det är oartigt att få någon att stanna och slösa sin tid”.

Låt bli nonsensord.
Nej, akronymer och ”nonsensord” är inget som uppmuntras på Tesla. Ingen ska behöva gå runt med en ordbok för att fungera på företaget.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *