Den sjukt viktiga utomhusbelysningen

Vi renoverade ett gårdshus, vi byggde ett hus och sen byggde vi ett till. Men ingen gång har vi hamnat helt rätt med den viktiga utomhusbelysningen. I vårt nuvarande hus på hemmaplan har vi bra fasadbelysning men under vår porch så är det 3 lampor med 2 olika färger samt att de är relativt fula. Vår elektriker tipsade utifrån bästa ljus men inte utifrån bästa design så här i efterhand. Ett hus kan verkligen både bli snyggare som fulare utan rätt fasadbelysning. Och med tanke på vårt obefintliga dagsljus den här årstiden så är just utomhusbelysning något oerhört viktigt.

Vi investerade dock i något smart. Vi har ett astronomiskt tidsur som håller koll på solens upp- och nedgång. Det innebär att vår utomhusbelysning alltid lyser när mörkret faller på. Vi behöver inte tända och släcka själva utan detta sker med automatik. Ett annat råd jag måste ge är också att satsa på kvalitet. Det är något som ska klara både stormar, skyfall, snö och is . Dessutom vill man inte behöva tänka på att byta ut belysningen allt för ofta då det både kostar pengar och tid i form av att hitta rätt armaturer.

Liknande dessa har vi på vår fasad. Vi valde en vit variant som smälter in i huset.

Men ett bra tips som alltid är att söka inspiration på Pinterest. Det finns oändligt med ideér på hur man bäst belyser både trädgård och hus.

Fantastiskt vackra lampor för porchen – Bildkälla PInterest

 

I samarbete med Easyform

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...