2020 – Flytt till Gotland, renovering, husköp och en pandemi

2020 är året vi kommer att minnas för alltid. Coronaåret har satt sina spår hos oss alla på ett eller annat sätt. Men när jag summerar året så är det lite andra tillbakablickar som sammanfattar just vårt år. Vi började vårt år på Gotland efter flytt från Tyresö utanför Stockholm.  Hela familjen flyttade efter julfirande i Ramundberget 2019 och körde raka vägen från fjällen till vår nya plats Gotland.

Vi inledde vårt nya år i sommarhuset i Eksta eftersom renovering av vårt nya hus var planerat i januari och februari. Det blev tidiga morgnar från landet in mot stan där vi skulle jobba och barnen gå i sina nya skolor. Med olika starttider på morgonen och olika avslut på em så blev det ett lappande och de stora grabbarna hängde mycket hos sin äldsta kusin med familj som också flyttat till Visby.

Till slut kom vi äntligen in i vårt nyrenoverade hus men det var en hel del saker kvar att göra i huset. Huset hade totalrenoverats – med nytt kök, nytt golv, ny färg och ett nytt badrum. Men vi hade lite småsaker kvar att fixa –  byta ut dörrar, måla lister, måla trapp och göra en hel del andra små saker. Så vi hade våra helger sysselsatta med diverse olika småjobb. Dörrarna vi köpte handmålades i trädgården.

Efter bara någon månad så kom Corona. Gotland var inte drabbat i huvudtaget men vår äldsta son som precis börjat på ny skola på Gymnasiet fick studera hemifrån. Inte det mest optimala när man precis flyttat till en ny stad och börjat i en ny klass. Han levde dock lyxliv en tid när han fick lunchkuponger av regionen och således kunde gå ned på stan och köpa sig god lunch varje dag. Men saknade helt klart sin gamla skola och sin gamla klass. (Som han endast hann gå hos i en termin).

Livet fortsatte och vi njöt av att bo på vår nya plats och cyklade mer är någonsin. Både som motion och överallt vart vi än skulle då allt ligger max 5 minuter bort. Att bara gå utanför dörren för att hitta fina cykelvägar var en fantastisk känsla. I Stockholm fick man slåss med både bilar, cyklister och hundägare och det var aldrig en trivsam stund att cykla. Här är det mer av en naturupplevelse.

Stora grabbarna på en av alla våra strandbesök

Sommaren tillbringades som vanligt 6 veckor i sommarhuset. Sommaren kändes som vanligt och Corona kändes långt bort. Vi umgicks med vänner, hade familj och vänner på besök. Det blev resor till diverse stränder, Fårö och massor av bad. Vi njöt av veckor med mycket cykling längs landsvägarna, god mat och massor av bad.   Rasmus vid Ekstakusten 

Tim vid Närsholmens Fyr

Sen kom hösten med nya restriktioner, mindre resande och mer jobba hemifrån. Vi blev allt mer isolerade men njöt fortfarande av att bo på den här vackra platsen. Ska vi vara isolerade någonstans så är vi ändå glada över att vara det just här. Vi gjorde massor av utflykter och har upptäckt nya platser och ställen. Vi gjorde vår egen äppelmust och åkte dessvärre till återvinningen varannan vecka med säckar av äpplen som vi inte hann ta hand om.

Grillmys vid Ekstakusten på Höstlovet

Idén till att börja sälja vackra posters från ön väcktes under hösten och Gotlandsposters startades. Verksamheten är ännu inte igång men vi planerar att börja sälja nu i januari 2021. Nya motiv från alla fantastiska platser tas fram löpande och vi hoppas att dessa posters ska pryda väggarna hos många Gotlandsälskare i framtiden.

Uterummet i ladan har varit perfekt för att träffas på bra avstånd och med öppna dörrar har det varit som att sitta utomhus men med tak. Här njöt vi av julavslutning med kollegor och hade ingen snö utomhus men väl eld och mys.

God Jul hälsningen fixades på en promenad på Tofta strand.

Till sist så blev vi lyckliga ägare till ett parhus i Ramundberget. Ännu ej byggt men förhoppningsvis kan vi flytta in i god tid före nästa jul så att vi får fira många härliga veckor i fjällen i fortsättningen. Så nu pågår planeringen för inredningen för detta hus. Det lär bli många blocketfynd och en hel del egensnickrade möbler som hamnar där i december.

Topptur Ramundberget – Julen 2020. Ser fram emot fler skiddagar 2021 när vi har ett eget fjällhus. Drömmen om att leva på Gotland på sommaren, njuta av fler vinterveckor i fjällen börjar ramla på plats. Vi håller tummarna att vi kan fortsätta njuta av livet på lite olika platser i Sverige och även utomlands när den möjligheten kommer.

 

2021 – Ska bli spännande att se vad som sker nästa år och förhoppningsvis får vi träffa våra nära och kära lite mer. Vi saknar att ha besök och besöka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...