2015 – Ett år fyllt med händelser

Då är det dags att göra den där tillbakablicken som jag brukar göra varje år. 2015 har varit ett häftigt & händelserikt år.  I början av året började vi sätta oss ned och fundera över hur vår tomt skulle komma att se ut. 2 jobbiga slänter och inte mycket till naturtomt att tala om gjorde att vi fick fundera ordentligt hur vi skulle kunna få tomten att kännas välkomnande. Vi bestämde oss för att bygga en pool. Vi anlitade en grävare och satte igång och hoppades att vi tidigt på året skulle ha allt klart lagom till våren och värmen. Men som vanligt gick väl allt fel som kunde gå fel. Något man lärt sig i byggprocesser är att det inte alltid blir som man tänkt. Grävjobbet tog några månader längre tid, poolen levererades några månader senare och poolföretaget gick i konkurs och vi blev dessutom lurade på både installation och värmepump. Felix fyllde 10 år i Januari och firades som sig bör när man fyller jämt.

Sportlov spenderades i Sälen med massor av snö och kyla. Tomtarbetet hade satt igång därhemma och vi fick sms med bilder på hur arbetet framskred.  (Klicka er vidare för att läsa hela årets händelser)

(null)I mars fyllde vår lilla Rasmus 2 år och oj vad han blev lycklig när han fick en alldeles egen traktor.

I mars släppte maken även ett album tillsammans med sitt band och där han skrivit alla sånger själv. Poetic Menace är gruppnamnet och albumet Fools Gold.  I april hade vi fått en stor grop för poolen och stenläggningen hade börjat ta fart. Dock väldigt väldigt långsamt och vi var otroligt frustrerade. IMG_0797.JPGEn bild på tomten i april månad – singel på plats och en grop för poolen. Det började kännas som oerhört svårt att se slutet på det här jobbet. 

I april fick vi även upp den fina kalkstensbaren aka Thailandsbaren. kalkstensbar gotland

I maj kom då äntligen vår Pool och den lyftes på plats av en stor kranbil. En Riviera pool som har 20 års garanti och som vi hoppas kommer hålla för mycket bad och lek framöver.

I juni så där lagom till sommaren började vi äntligen se målet på vårt projekt. Poolen var på plats, allt skräp var borta, botten var tom på stenmjöl och det såg ut att kunna bli en lugn sommar utan mer jobb med hantverkare och poolleverantörer.

Porch veranda uteplats

Vår fina altan med utsikt över hav och pool. Stenar runt hus och pool kommer från Stenbolaget.

Juli & Augusti – Vi var som vanligt på vårt underbara Gotland. Barerna var färdigbyggda och vi njöt (när det gick) av bad och sommar.

Djupvikhuset gotland sommarhus

Efter semestern så kom Vårgårdahus och fotograferade vårt hus då vi var en av vinnarna i deras tävling Drömhuset. Vi fick fina bilder på både hus och familj. I Augusti månad fyllde även vår äldste kille 12 år.

vårgårdahus missfixtrix

Dessutom blev vi lyckliga vinnare i Stenbolagets tävling under September månad och vann 50 000 kr i produkter som kommer väl till pass när vårt nästa bygge tar fart under 2016. Carport och förråd och tillhörande stenläggning.

vårgårdahus hus pool stenbolaget sten

I Oktober när det fortfarande var varmt ute påbörjade vi projekt entré. Altandäck och stolpar kom på plats och hela familjen hjälpte till att spika och skruva.

I November hände inte så mycket på byggfronten men grabbarna fick vara med och inviga Sveriges första Disney Store i Mall of Scandinavia. En rolig dag för både dem och mig.

Disney store invigning stockholm

December tillhörde tiden då vi jäktade som mest och som jobbet tog mycket tid. Det var extra skönt att komma iväg på jullov till Sälen men barnen var rejält besvikna när det inte låg ett tjockt snötäcke på marken.

Tim pustar ut efter att vi vandrat upp för fjället 

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...